Beltéri ajtók a DIEGO-tól

A DIEGO által forgalmazott beltéri ajtók széles választéka lehetővé teszi, hogy otthonát vagy irodáját a saját ízlése szerint alakítsa ki. Az ajtókollekció három fő elemre épül: ajtólapokra, állítható ajtótokokra és kilincsekre.

Ajtólapok: stílus és funkcionalitás harmóniája

A DIEGO három különböző típusú ajtólapot kínál, amelyek mindegyike 4 színben, 3 méretben és balos-jobbos kivitelben érhető el. Az ajtólapok MDF alapanyagból készülnek, és dekorfólia borítással rendelkeznek. Az ajtólapok 75 cm, 90 cm és 100 cm szélességben kaphatók, 2069 mm magassággal, amely a Magyar Szabvány szerinti ajtónyílásoknak felel meg.

Havanna: Ez a típus könnyebb kivitelű, de a könnyített szerkezet is megfelelő stabilitással lett kombinálva. Anyaga tömör MDF, méhsejtes szerkezetű papírrács betéttel. A keret és a kitöltés kétoldalt 3 mm vastag HDF lemez borítást kap, végül kopásálló dekorfóliával vonják be. Üvegezés nélküli kivitelben készül.

London: A Havannához hasonlóan kivitelű, azonban ez az ajtó típus nem átlátszó (Satinato) üvegezéssel készül.

Torino: Ez a típus moduláris felépítésű, két függőleges, és egy alsó és felső vízszintes elemből álló masszív keret. A betétek: változó vastagságú MDF betétek vagy 4 mm vastag üveg. Az üvegek és betétek az ilyen ajtók esetén nem üvegszorító lécekkel kerülnek behelyezésre, hanem az ajtólap összeállítása során (ragasztással és csapolással), ami jelentősen megnöveli az ajtólap szerkezeti stabilitását. A felület kopásálló dekorfóliával borítják be. Ez az ajtó típus nem átlátszó (Satinato) üvegezéssel készül.

Állítható ajtótokok: sokoldalú beépíthetőség

A DIEGO állítható ajtótokjai tökéletesen illeszkednek a különféle falvastagságokhoz és ajtóméretekhez. A tokok MDF alapanyagból készülnek, és kopásálló fóliával vannak bevonva. A tokok három falvastagsághoz érhetők el (95-114 mm, 120-139 mm, 140-159 mm), amelyek lehetővé teszik a különböző falvastagságokhoz való alkalmazkodást. Az ajtótokok 5 színben kaphatók, beleértve a feketét is, így könnyen harmonizálhatók az ajtólapokkal és a helyiség többi elemével.

Az állítható tokok nagy előnye, hogy könnyen beépíthetők új építésnél és meglévő nyílászárók cseréjekor is, gyakran bontás nélkül.

Kilincsek: elegancia és univerzalitás

A DIEGO kínálatában 6 különböző típusú kilincs található, összesen 15 színben. Minden ajtó normál kilincs előkészítéssel készül, így bármelyik kilincs használható bármelyik ajtótípushoz. Ha a kínálatban mégsem talál megfelelő kilincset, a furat szabványos méretének köszönhetően máshonnan is beszerezheti azt.

 

Nyílásirány

Mielőtt ajtót vásárolnánk, célszerű átgondolni merre is nyíljon. Biztonsági okokból a konyha és fürdőszoba ajtók esetén javasoljuk, hogy az ajtók kifelé nyíljanak. Más helyiségek esetén különféle praktikussági és helyiség kialakítási megoldások szerint válasszuk meg a nyitásirányt. A következő lépés annak meghatározása, hogy jobbra vagy balra nyíljon az ajtó. Mit jelent ez? Ha a pántok az ajtólap jobb oldalán vannak, akkor jobbos ajtóra van szükségünk, ha a bal oldalon, akkor balos ajtót válasszunk. Tehát mielőtt elindulnánk az üzletbe, érdemes végig gondolni és felírni a nyitásirányokat. Az ajtó nyílásirányát úgy tudjuk meghatározni, hogy az ajtóval szemben állva, amelyik oldalon a zsanért látjuk, az lesz a nyílásirány.

Ajtók beépítése és karbantartása

Az ajtók beépítése szakszerűséget igényel, ezért célszerű szakemberre bízni a feladatot. A beépítés részletes menetét a Beépítési útmutató tartalmazza. A termékek karbantartása során kerülni kell az oldószeres tisztítószereket, valamint a tisztítóporok és paszták használatát, amelyek károsíthatják a felületet. A tömítések élettartamának meghosszabbítása érdekében ajánlott vékony vazelin réteggel kezelni őket. Fontos figyelni arra, hogy a termékek nedvességgel való érintkezését elkerüljük.

 

Vásárlási tanácsok

Mielőtt ajtót vásárolna, érdemes figyelembe venni a falvastagságot, az ajtólap méretét, az ajtó nyitásirányát, valamint az ajtólap típusát és színét. A DIEGO által kínált ajtólapok és tokok különféle kombinációban használhatók, így lehetősége van az ajtókat a helyiség stílusához és a saját ízléséhez igazítani. A különböző színű tokok és ajtólapok szabadon kombinálhatók, a fekete és fehér tokok pedig különösen jól illenek a fa dekoros ajtólapokhoz.

A DIEGO ajtókollekciója tehát minden szempontból kielégíti a vásárlók igényeit, legyen szó új építésű ingatlanok ajtónyílásainak kialakításáról vagy meglévő nyílászárók cseréjéről. Válassza a DIEGO ajtóit, és élvezze a stílus, minőség és variálhatóság nyújtotta előnyöket otthonában vagy munkahelyén!

 

A beltéri ajtók kaphatók a DIEGO kiemelt áruházaiban, illetve webshopunkban!